Tips och artiklar

Här bloggar vi om smarta tips till Joomla, VirtueMart och annat intressant för dig som har hemsida. Kort och gott allt från enkla råd till smarta lösningar som gör din vardag och ditt liv på webben lite enklare.

Om du gillar våra artiklar, så får du gärna höra av dig till oss och berätta det. Berätta hur våra tips har löst ditt problem, eller tipsa oss om något du vill veta mer om.

Ett litet tips: Artiklarna kan ibland vara fulla med svåra ord och förkortningar. De flesta av dessa ord kan du klicka och få en förklaring i vår ordlista.

En av de viktigaste delarna i en Joomla app är kommunikationen med databasen. Denna guide beskriver hur du använder dig av Joomlas suveräna klass för databasfrågor
Har du funderat på om den webbplats du besöker kör Joomla eller inte? Denna guide går igenom olika knep du kan använda för att se om Joomla är installerat eller ej.
För att bättre kontrollera och styra hur vissa moduler visas i dina Joomla templates, finns en smart funktion som kallas module chrome. Här går vi igenom hur du kan dra nytta av denna i dina mallar.
Joomlas hantering av parametrar ändrades i version 1.6, och kan nu låta Joomla sköta filtrering och vaildering av allt som skrivs i formulärfälten.
När man vill använda externa filer i PHP, så använder man ofta funktionen require_once. Denna funktion inkluderar en viss fill i ditt script, och ser samtidigt till att den inte läses in flera gånger. Många använder även denna funktion vid Joomla programmering, vilket i många fall kan vara felaktigt.
Alla viktiga inställningar i Joomla sparas i filen configuration.php, och denna guide beskriver hur du läser värden från denna fil.
Joomla 3.0.0 har släppt som stabil version, och den stora frågan är nu om du skall uppdatera eller inte?
Drabbas du av felmeddelande när du försöker registrera dig om ny användare på din hemsida? Detta kan bero på en konflikt mellan Joomla och K2.
Funderar du på att skaffa app till ditt företag? Här går vi igenom vanliga myter och missförstånd om appar.
Dina kunskaper om hur Google rankar din hemsida är sannolikt inaktuella, och här går jag igenom 5 vanliga myter om Google och sökmotoroptimering.
Sida 1 av 5

Stilero på Twitter

No tweets found.

Följ Stilero Webdesign

 

 

Google+